✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld, MORGEN IN HUIS! ✓GRATIS Verzending met PostNL + Track&Trace code

Je oordopjes schoonmaken in 3 stappen!

Is de geluidskwaliteit van je oordopjes minder geworden? Of laadt de case niet helemaal goed op? Dan is het tijd om ze schoon te maken. Dit doe je zo.

Oordopjes schoonmaken in 3 stappen

Hoe vaak gebruik jij je oordopjes? Waarschijnlijk best vaak. Het is daarom ook geen overbodige luxe om je oordoppen bijvoorbeeld eens per maand schoon te maken. Dit is wel zo hygiënisch en mogelijk wordt zelfs de geluidskwaliteit beter. Je hebt nodig: een schone microvezeldoek, wattenstaafje, droge borstel en eventueel tandenstoker.

Schoonmaken doe je zo:

  1. Haal de oordopjes uit de oplaadcase en neem ze af met een schone microvezeldoek. Eventueel kun je de doek vochtig maken met water of een alcoholoplossing (70 procent) gebruiken, maar wees voorzichtig. Je kunt ook brillendoekjes gebruiken;
  2. Is het gaasje van de oordopje smerig? Gebruik dan eerst een droog wattenstaafje om het meeste vuil te verwijderen. Om kleine viezigheid te verwijderen gebruik je een zachte, droge borstel. Een plakbandje of poster buddy helpt ook goed. Eventueel kun je ook een tandenstoker gebruiken, maar pas op dat je niks beschadigt;
  3. Nu je de oordopjes schoon zijn is het tijd om de case onder handen te nemen. Voor de binnenkant gebruik je een wattenstaafje, die je eventueel een beetje vochtig kunt maken als het vuil niet zomaar weggaat. De buitenkant neem je af met een droge microvezeldoek.

 

Het belangrijkste is om geen ruwe, schurende materialen te gebruiken. De oordopjes zijn namelijk gemaakt van gevoelig materiaal. Ook moet je oppassen met water, omdat dit mogelijk in de oplaadpoorten terechtkomt en de oordopjes waterbestendig, maar niet waterdicht zijn.